Lukudiplomi innostaa lukemaan!

Lukudiplomin tavoitteena on
-   herättää ja ylläpitää kirjallisuuden harrastusta.
-   antaa elämyksiä ja herättää  tunteita lukijassa.
-   tutustuttaa kirjallisuuden eri lajeihin.
-   kartuttaa yleissivistystä.

Mitä diplomiin täytyy lukea?

-   6 kirjaa = LUKUDIPLOMI
Diplomiin luetaan yksi kirja oman luokan viidestä kirjaryhmästä ja yksi vapaavalintainen kirja.

-   12 kirjaa = LUKUTAITURI
Taiturin diplomiin luetaan kaksi kirjaa oman luokan viidestä kirjaryhmästä ja kaksi vapaavalintaista kirjaa.

-   18 kirjaa = LUKUMESTARI
Mestarin diplomiin luetaan kolme kirjaa oman luokan viidestä kirjaryhmästä ja kolme vapaavalintaista kirjaa.

Opettaja antaa diplomin suorittamiseen tarvittavat ohjeet koulussa. Vanhempien tehtävänä on kannustaa lasta lukemaan ja auttaa häntä löytämään luettavat kirjat esim. kirjastosta.

Kannusta lasta lukemaan, älä pakota!

Vähän ohjeita:

-   Vapaavalintaisia kirjoja lukuun ottamatta kaikki kirjat valitaan kirjalistoilta. Listoilla on monenlaista kirjallisuutta eli jokaiselle löytyy sopivaa luettavaa.
-   Oppilaan ei kannata viedä liian paksuja kirjoja kotiin, mikään ei tapa lukuinnostusta niin varmasti kuin liian paksu ja lukutaitoon nähden vaikea kirja.
-   Kaikkia diplomiin luettavia kirjoja ei kannata viedä kotiin kerralla. Lukudiplomikirjat riittävät tasapuolisemmin kaikille lukijoille, jos niitä lainataan sitä mukaa kun luetaan!

Lukudiplomikirjat luokittain (pdf-muodossa):

1. luokka   2. luokka   3. luokka   4. luokka   5. luokka   6. luokka